fredag 6 december 2013

Två ords-meningar!

Eyra är ju som ni vet inte så till sig i att prata med ord, utan här tecknas det hejvilt. Ordförrådet uppgår nu i ungefär 30 tecken som hon tecknar självständigt och i rätt sammanhang. Och häromdagen kom den första två ord-meningen, nämligen "äta mössa". Ja, det lät ju inte så vettigt tycker ni. Men jo! För hon har ett spel på ipaden där man kan mata Pippis häst med mössor och hattar, så det var ju förstås det hon ville göra. Hon har dessutom vidareutvecklat sitt pottecken (till allas förvirring) så ibland tecknar hon först "potta" och sedan t ex "sjunga" och då betyder det inte att hon vill sjunga på pottan, utan helt enkelt "jag vill verkligen sjunga".

För ett år sedan såg vårt lilla geni ut såhär. Flinet är detsamma, i övrigt har det hänt en del!

1 kommentar:

  1. Just hur dom själv utvecklar tecknandet är så himla fascinerande. Vi har alltid klappat på huvudet för "ont" eller typ "slog du dig". Sedan började hon teckna mössa på samma sätt (+ hatt och keps förstås). Nu har hon fått en favoritlåt i sången "var bor du lilla råtta".
    Hon klickar med tungan för "klocka" (vi har säkert sagt tick tack och det lät som när man klickar med tungan tycker Elsie). Igår slog hon sig plötsligt på huvudet och smackade med tungan efteråt. Det tog en stund innan jag till hennes glädje förstod att det var sången om råttan hon ville höra (... i en HATT. Vad gör du KLOCKAN åtta...osv.) Då har hon kopplat ihop att dom två orden finns i den sången och var väldigt nöjd att jag förstod. Häftigt!

    SvaraRadera