söndag 31 maj 2015

Eyras önskelista

Hej kära vänner, nu är det den tiden på året igen! Om två veckor fyller Eyra år och vi bjuder in till kalas, och OM man vill ge en present (vilket inte är nödvändigt alls, eftersom att hon är tämligen bortskämd) så önskar hon sig det här:

*Pussel. Eyra har börjat pussla som en dåre och det vill man ju förstås uppmuntra. Hon gillar alla sorter men allra bäst de som har någon figur som hon känner igen på (typ Bamse, Pippi, Mamma Mu, Mumin eller Alfons) och gärna med en ram runt, så att bitarna inte glider.

*Böcker. Eyra älskar böcker!

*Leksaksmat, typ den från IKEA. Eyra har mycket frukter och olika bakverk till sitt kök, men ingen "riktig" mat. Nån korv eller så skulle ju inte sitta helt fel!

*Leklera

*Enkla spel. Det finns en spelserie som heter "Mitt första spel" (finns bland annat på Lekplaneten eller vad det nu heter längst nere i IN-gallerian) och jag har kikat på ett som heter "Var är katten?", men även de andra ser bra ut!

*Kläder. Eyra den flaggstången har i princip vuxit ikapp sin storkusin och därmed har vår största källa till kläder tagit slut! Så egentligen har hon behov av typ allt i klädväg; tights, mjukisbrallor, pyjamasar, t-shirts, tunikor och så vidare och så vidare. Storleksmässigt så är hon verkligen i en mittemellan ålder och har 104 i vissa grejer och 116 i andra. Men om man vill köpa något väldigt somrigt så tycker jag att man kan satsa på storlek 110 och om man vill köpa något som hon kan ha även i höst så bör man nog satsa på storlek 116.

Om det är dubbelstorlek på plagget så satsa på 110/116.
Om man vill köpa tights så satsa på 116, även om de känns väldigt somriga, för just tights görs i någon form av mikrostorlek jämt.
Om man vill köpa strumpor så satsa på storlek 28.
Om man vill köpa en pyjamas så är det bra om den har långa ärmar och ben, eftersom att Eyra har torr hud som hon river sönder i sömnen annars.

I vanlig ordning så gillar morsan färgglada kläder i naturmaterial. Eyra använder kläder i alla färger och former, men hon använder aldrig hårda "riktiga" jeans eller kläder med volanger.

1 kommentar:

  1. Snor den rakt av (men ändrar till 98/104). Och va är problemet med att göra tajts i rätt storlek?? Vi måste alltid gå upp minst en storlek för att det inte ska bli en glipa mellan byxa och strumpa. Hur svårt kan de va?
    Har samma problem med att Elsie vuxit ikapp sin kusin och fortsätter hon i den här takten kan han snart börja ärva från henne :)

    SvaraRadera