torsdag 15 maj 2014

Eyras önskelista

Om prick en månad så blir vår lilla palt TVÅ ÅR! Herregud i himlen och på jorden så stor hon är. Tvååringar är förresten typ 573495359028403 ggr roligare än spädbarn, bara så att ni vet. I vanlig ordning har diverse släktingar och bekanta undrat vad Eyra kan tänkas önska sig i present, och egentligen behöver hon ju absolut ingenting, men om man ändå vill köpa något så kommer det lite förslag här:

I leksaksväg känns det som att Eyra är i lite av en mellanålder och att hon har det mesta som hon behöver. Vi föräldrar ska dock köpa ett leksakskök till Eyra, så mat i trä eller tyg att tillaga i detta kök önskas. Dessa två exempel kommer från lekmer.se, i fysiska butiker så finns det till exempel på IKEA och på lite "finare" barnbutiker, typ Sagolika ting i Umeå. 

Eyra älskar fortfarande huvudbonader och önskar sig gärna en solhatt eller två (eller sjutton). Tunna mössor i trikå för kalla sommardagar behöver hon också. Från vänster: KappAhl, H&M och Polarn och pyret. Storleksmässigt så tror jag att det är 50-52 som gäller för tvååringar, men fråga gärna i butiken!

I sommar är planen att blöjan ska avvecklas helt, och då kan ju ett spädbarn räkna ut att det kommer att gå åt en del underkläder. Eyra önskar sig trosor i bomull med lite bredare resår (enbart för att jag själv hatar trosor med tunn, stenhård, vidrig resår) och dessa exempel kommer från Lindex, Polarn och pyret samt KappAhl. Trosor kommer ofta i dubbelstorlekar, och där tror jag att hon ska ha 86-92. Om det finns enkelstorlek så satsa på 98!

Eyra är inne i en fas av väldigt mycket Pippi Långstrump, så vad som helst med Pippi på går nog hem. På Åhléns finns det massor av Pippiprylar, allt från kläder till små väskor, så det är ett hett tips. (Pusslet kommer från jollyroom.se)

Kläder
Om man är sugen på att shoppa lite barnkläder (det är ju lätt hänt, det finns ju så mycket fint!) så har Eyra just den här sekunden storlek 92 i kläder, men jag skulle rekommendera att man inhandlar kläder i storlek 98. Eftersom att vi ska sluta med blöja så är det bra att byxor är i mjukismaterial och inte i jeans, och att de inte kräver att man öppnar någon knapp/gylf. Om man vill köpa tights så gå upp minst två storlekar, jag vet inte för vems midja dessa tights designas för, men det är då inte Eyras! På överkroppen så önskar Eyra sig lite längre t-shirts eller tunikor, då hon har en härlig Plura-kagge som lätt blir bar och kall i "vanliga" t-shirts (t-shirts på "pojk"avdelningen är oftast lite större). I vanlig ordning så önskas praktiska kläder i alla regnbågens färger, i glada mönster. 

Böcker
Önskas ständigt. Böcker med papperssidor och enkel handling är att föredra.

Sådärja! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar