torsdag 17 april 2014

Genusmorsans epic fail

Jag är ju en sån där som vill att Eyra ska få ta del av alla världens färger och inte mosas in i flickrollen ROSA med allt vad den innebär. Just nu så går det så där va:

Eyra har sedan innan rosa skalbrallor (som tidigare kombinerats med en knallgrön jacka) men nu har hon fått ärva en svinbra soft shell-jacka av sin kusin. Den har ett tunt fleecefoder, så man behöver inte jävlas med tusen lager kläder innan man ska gå ut. Men igår när vi matade ankorna så hade hon alltså: rosa gummistövlar, rosa skalbrallor, rosa soft shell-jacka och till och med MÖSSAN har ju rosa hästar på sig! Det har jag inte ens reflekterat över förrän nu. Tur att vagnen är macho-militär-grön i varje fall...

Bonusmaterial:
Ja, och så säger de att barn får femtio procent av sina arvsanlag från mamman, och femtio från pappan. I Eyras fall är det nittio procent från pappa Gila, och tio procent från mig (lockarna i håret). Bildbevis nedan.


Pappa Gila, typ tre-fyra år.

1 kommentar:

  1. Haha, exakt sådär har jag tänkt ibland när vi är på väg ut genom dörren och allt plötsligt går i rosa och lila. Det bara blir så ibland helt enkelt :)

    SvaraRadera