onsdag 18 september 2013

Winter is coming


Här ovan ligger en förmögenhet i höst/vintergrejer. Om vi börjar på den översta raden till vänster så ligger där ett ullunderställ, ett par gummistövlar, ett set med skalkläder, ett par vinterskor i Uggsmodell och en overall. På den undre raden ligger ett set i ullfrotté och en fleecetröja (som är i exakt samma färg som min!).

Overallen är en Reima Tec, ballongvarianten, och förra årets mönster = rea!
Ullgrejerna är ifrån Polarn och pyret, och samma sak med fleecetröjan.
Bägge paren skor är från hemsidan Wewalkers, och bägge var på rea! 

Vi valde att köpa nytt, eftersom att det känns som att det är viktigt att ha bra grejer när det är kallt ute. Och allt som överlever säsongen får packas ner och sparas inför eventuella syskon. Overallen är dessutom så generös i storleken (storlek 86), att den kan hon kanske ha nästa år också. Lite lustigt med reagrejorna, det verkar bara vara "tjejiga" färger som blir över från föregående säsong. 


Vi köpte låga gummistövlar för att de ska vara enklare att gå i för en ännu lite stapplig tös. De passar perfekt med de fina sockarna vi ärvt av min mamma, som är stickade utan häl, i en enda spriralformad tub. Sjukt praktiska, vi hade dem förra året också!

"Uggsen" är i läder och Eyra ÄLSKAR dem. Så fort hon får på sig dem så börjar hon dansa disco. De är så himla mjuka i både sulan och ovandelen, så förhoppningsvis blir de lätta att stompa runt i. Vi valde bort hårda gortex-kängor och liknade, eftersom att hon inte börjar på förskola förrän efter vi varit i Jamaica (i januari). Så fram till dess prioriterar vi att det ska vara lätt att gå i framför vattentätt, eftersom att vi är minst en-på-en när vi är ute med henne så kan vi alltså ha koll på eventuella vattenpölar och liknande. Snö bör inte vara några problem för de här dojorna! Och så himla gulliga är de också.(Om man inte förstår referensen i rubriken så är det dags att tanka hem Game of thrones, omedelbums!)
5 kommentarer:

 1. Men ååååh va uggsen ser sköna ut. Får en mycket starkt habegär. Vi har just ärvt ett par fina kavatkängor i stl. 22 men egentligen är hon bara 20-21 än. Uggsen fanns inte heller i mindre än 22. Hur mycket ska man gissa att fötter växer i vinter?? Går ett köp av Uggsen att försvara eller ej. Det är frågan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi köpte i storlek 23 (hon har 21-22 nu) och jag tror att det kommer att bli bra. Köp, säger jag, de känns såååå himla gosiga.

   Radera
 2. Hmm, Game of thrones tillhör ju en av de där serierna jag på något mysko sätt lyckats missa... /Moster

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se! Eller kanske inte, beroende på hur känslig du är för blod och tortyr.

   Radera
 3. Ok, det blev avgörande! Nu är skorna beställda :)

  SvaraRadera