tisdag 14 maj 2013

Ett bröllop - Romanvarianten

Stålsätt er, här kommer ett mastodont inlägg om den mest festliga festen någonsin. Jag har fortfarande inga bilder, men det kommer allt eftersom Förlåt.


07.40 Väckarklockan ringer. Slänger mig över telefonen för att få tyst på den, så att Eyra inte ska vakna. Smyger upp och väcker Gila, som ligger i pojkrummet och trynar. Han får gå och lägga sig bredvid Eyra istället, så att hon inte ska ramla ur sängen.
- Duschar
- Borstar tänderna
- Deo, deo, deo
- Packa brudkronan och en banan.

08.10 Går in i sovrummet och lever om lite, så att Eyra ska vakna. Hon vaknar och tittar förvånat på Gila, som ju ligger närmast och säger "Da!". När hon sen hamnar vid tutten viskar hon till sin bästa kompis Ne-ne: "Da-Da". Som att hennes fars närvaro var det galnaste ever. Barnet tuttar sedan och sen äre away!

08.45 Börjar fixa håret. Rätt lugn, det är ju läääänge kvar.

10.30 Färdig med håret! Fan, lite skakig på handen vid betalningen.

10.45 Käkar lunch. Förklarar i kassan att jag inte är galen (med världens fulaste kläder, osminkat nylle och hår som en gudinna) utan att jag ska gifta mig. Då får jag en läsk till maten!

11.10 Släntar in på Body shop för att sminkas. Mjölkar först ur i handfatet på deras toalett. GLAMOUR!

12.25 Färdigsminkad! Dör av nervositet, Sofie hakar på och vi går iväg och hämtar ut blombuketterna.

13.00 Tuttar ungen och drar på mig klänningen.

13.25 Jag, Erik och Sofie åker spökamazonen till kyrkan.

13.50 Fotosession! Jag känner mig som ett rätt kass top model-modell men Sofie ropar glatt att vi är såååå finaaaaa och att allt blir så braaaa. Jag vet ännu inte om det är sant, men Sofie är ju fantastisk på att fota så det borde ju finnas någon fin!

14.30 Stänger in oss i brudkammaren. Dör på riktigt av nervositet, jag blir nervöst bara av att skriva om 'et!

14.54 Slänger på det sista läppglanset.

14.57 Nervöskissar en sista gång.

15.00 Kyrkklockorna ringer, oh my god, nu äre show time, dööööör. Jag och Erik går ut ur brudkammaren.

15.01 Kyrkklockorna stannar och orgeln börjar spela brudmarschen. Vi börjar promenera upp längst altargången och mitt syskonbarn Elmy ropar: "MOSTER YLVAS KLÄNNING!", vilket jag tolkar som en komplimang. Det är folk överallt och jag dör lite av att alla är där och tittar på just oss. Klämmer lite hårdare i Gilas hand och ler och ler.

15.02 Framme vid altaret. Erik viskar: "Det där var det värsta jag gjort" och jag nickar.

15.03 Vigseln börjar och den är ungefär som en vigsel brukar vara. Ringväxling, löften (vi kunde alla namn!) och sjukt fin sång av Jenny. Prästen håller ett fint tal som handlar om att vi människor har valv efter valv inom oss, och att det är viktigt att komma ihåg det när vardagen blir lite grå och trist.

Cirka 15.30 Vigseln är avklarad och vi skriiiiiider tillbaka ner till brudkammaren där vi konstaterar att det där gör vi aldrig om. Maria och Magnus kommer in och kramas och grattar, och sedan kommer prästen Anders (som är Marias pappa) och gör detsamma. Vi chillar där ett tag innan det är dags för att ta emot folkets jubel.

15.35-ish FOLKETS JUBEL! Folk kastar solrosfrön på oss (och fyller min urringning) och en av Eriks gamla elever kommer fram och häller lite rosenblad över oss. Vi flinar och flinar och sedan börjar den sjukaste kramsession jag någonsin varit med om. Kinderna värker, armen känns som bly och hjärnan tappar fokus och minne och jag har ingen aning om vilka jag kramat och inte.

16.00 Vi åker amazonen, som börjar bli mycket trött, till hotellet och möter upp med Eriks föräldrar. Eyra får tutta och vi får chilla ett tag.

17.15 Vi rullar in med amazonen framför festlokalen och det applåderas och jublas och det känns helt surrealistiskt att typ hundra pers tar kort på OSS av alla människor.

17.40 Brudskål!

Nu börjar det bli svårt med tider. Resten av kvällen äter vi asgod (för att vara catering) mat, får höra hur fina tal som helst (med massor av bilder) och vi blir utsatta för test av kroppsdelar. Jag får en ögonbindel och order om att känna på lite käkar och lista ut vem som är Erik. Jag lyckas mycket bra! Jag listar dessutom ut vem som är Eriks bror, haha. Erik ska göra samma sak fast han ska känna på händer, och det går inte lika bra, han skickar ner mig på en gång. Sjukt roligt.

Vi äter dajmtårta och dansar brud"vals" till Heartbeats. Så himla mysigt. Sedan börjar den riktiga discodansen och jag dansar bananas-mycket i två timmar innan det är dags att gå hem (Erik var då den vuxna av oss och gick runt och minglade, haha). Vi promenerar genom Sundsvall och alla fyllon ropar grattis och vill komma fram och fotas.

Snippsnappslut så var bröllopsdagen slut! Jag skriver nog mer senare, när jag har bilder också! Tjing!

5 kommentarer:

 1. Haha, åååh, kul att läsa om dagen ur ditt perspektiv! Massa grattis igen och tusen tack för att jag fick komma! Världens bästa bröllop! All lycka till er. Kärlek /Disa

  SvaraRadera
 2. Sofie visade lite bilder innan kyrkan och ni var huuur fina som helst!

  SvaraRadera
 3. Låter som en helt fantastisk dag :) Massor med grattis till er!

  SvaraRadera
 4. Underbar nattamatsläsning! Stort grattis!!
  Anna

  SvaraRadera
 5. Grattis grattis grattis!!!
  Gick allt bra med Eyra under dagen/vigseln/kvällen också?
  Hoppas ni hunnit återhämta er lite efter den där maxade dagen. Blir det någon bröllopsresa så småningom?

  SvaraRadera