lördag 25 oktober 2014

En månad med Manfred!Manfjärt har lyckats överleva sin första månad, trots Bam-bams ihärdiga mordförsök! Hurra! Vi kör samma månadlista som vi gjorde med Eyra va?

Amning
Jag ägnade de två första dagarna åt att se till att han tog det perfekta taget, att han ammade effektivt (det vill säga, jag petade halvhårt på honom varje gång som han började somna till, här äter man, gosa får man göra någon annanstans!!!!) och att jag hade redigt med tuttmjölk. Tack vare detta så gick han inte ner ett gram efter förlossningen, utan han har tuffat på som en ångvält och väger nu 1100 gram mer än när han föddes och är sex centimeter längre. Han ammar ungefär en gång i timmen (varannan-var tredje på natten) och vissa tycker kanske att det är ofta, men han tuttar i tio minuter och är sedan nöjd. Eyra tuttade i 40 minuter, och var sedan missnöjd i tio-tjugo minuter innan hon ville tutta igen. Oeffektiv amning sucks!

Mat
Nej, så långt har vi inte kommit än.

Sömn
Han har sovit mer under sin första månad än vad Eyra har gjort totalt på två år.

Kommunikation
De senaste dagarna så har vi fått höra lite "Auu" och ett par flin (och till och med två skratt) har han också bjudit på.

Social
Han har ju sovit mer än Eyra, så det känns som att hon var lite mer med i matchen vid det här laget. Men han älskar i varje fall kroppskontakt (helst med sin ömma mor!) och bor helst i sjal/sele.

Lek
Njäe, leka gör han väl inte än.

EC
Ja, med den här bebisen började vi på en gång, fast Manfred har inte hakat på lika snabbt som Eyra. Hon EC:ade ju sig själv på skötbordet från första stund, medan Manfred har verkat rätt obekymrad om kiss och bajs. Men vi fångar någonting varje dag i varje fall! Och det är ju ingen brådska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar