fredag 1 augusti 2014

Superpedagogiska sommarskolan - Baka

Att baka är något Eyra gillar, och något som är bra för hennes kladd-känslighet (mer om det någon annan gång). Man får ösa, röra, vänta och kanske, kanske smaka (ja, alltså hon FÅR förstås smaka, men grejen är ju att hon fortfarande inte är så till sig i det där med att pröva nya ätbara saker).

Utrustning:
Ett recept
Ingredienser
En ängels tålamod

Tillvägagångssätt:
För din egen sinnesfrids skull; ställ fram alla ingredienser, bunkar, slevar och mått som du kan tänkas behöva innan du informerar barnet att ni ska baka. Sedan är det bara att följa receptet efter bästa förmåga, samtidigt som du försöker se till att barnet inte river exakt hela köket. Det är plättlätt, minsann! Vi håller förresten till i Eyras leksakskök, för då blir det rätt arbetshöjd för henne (den höggravida mamman skulle eventuellt hellre stå upp än att sitta på backen, men vad gör man inte?).

Jaha, och hur får man på den här då?

Smörja formen.

Sluta fota, och hjälp mig istället!

1 kommentar:

  1. Jag hade lust att instagramma häromdagen när jag lyckades baka en paj ihop med Elsie och hennes jämnåriga kusin. Gissa om jag var stolt! Fast samtidigt lärde jag mig hur oerhört fort det blir kaos på bänken när man har en (snart) tvååring med. Jag hann bara vända mig om så strösslade E smuldegen över bänken sen provsmakade hon en hel del krusbär men som tur var räckte det nästan i alla fall. Händerna for fort ner i sockerpåse eller mjölpåse om de stod inom räckhåll och nästa gång ska jag enligt tv-kocks-anda ha allt förberett i små skålar för att slippa ha städmaraton direkt i anslutning till baket nästa gång.

    SvaraRadera