fredag 15 mars 2013

Nio månader med Eyra!

Jag vet inte varför formatet blev så muppigt på det här inlägget. Orkar inte engagera mig heller. Jag har barn för sjutton gubbar.

Eyra hjälper sin pappa att barnsäkra köket.

Amning
It's a never ending storyyyyyy ah-aaaaaaaaaaaaaah-aaaaaaa.

Mat
Hon äter lite gröt vissa kvällar, gillar avokadomoset jag brukar ha på mackan, igår tryckte hon ansiktet fullt av korv från snacksbrickan vi beställt i hopp om att hon skulle tugga lite på en morot men att bli mätt på mat? Ha! Kartong gillar hon dock. Som synes:


Sömn
Det har varit bättre en period, jag har inte gråtit på typ två veckor! Eyra sover numera början av natten i sin egen säng (och då sover pappa Gila bredvid mig, hurra, hurra!) och sedan när hon vaknar får hon amma som vanligt och beroende på vad klockan är åker hon antingen ner i sin egen säng igen, eller ner i min. Oftast hamnar hon i min säng kring fyra, för då går hon helt enkelt inte med på att sova själv längre, men ibland hamnar hon i min säng utan att jag ens prövar att lägga ner henne i sin säng. Varför? Ja, för att hennes fossingar är så förbannat gosiga att ha på magen när man sover. Och för att man har den här utsikten:Socialt/kommunikation
Hon älskar verkligen folk. Idag sa hon "h-ejjjjj" till kassörskan på Ica, och jag bara: "JAAAAAAaaaa! Heeeeeeeeeeeeej, säger man juuuuuuuuuu!". Kassörskan: "Eh". Vi har börjat köra lite hårdare på babytecken och nu vänder hon sig mot närmsta lampa när man frågar vars lampan är och man tecknar tecknet för lampa. En gång härmade hon när jag tecknade lampa och jag bara aaaaaah, Einstein!

Lek
Vår nya favoritlek går ut på att Eyra står på skötbordet (jag håller i na förstås) och så drar hon duschdraperiet mellan oss. Jag ropar då: "Haaallåååå, vars är min bebiiiis", med ledsen röst och när hon drar bort draperiet ropar jag: "HEEEEEEEEEEEEEEEEEJ!" och så pussas vi. Bra lek!

EC
Det går fortsatt bra. Vi hade ett rekorddygn under den här månaden, när hon var noll procent förkyld, hade noll tänder på g och allt var allmänt top notch. Då hade jag på samma, torra, blöja i 24 fucking timmar. Ett problem med att hon har på sig torra blöjor är dock att de suger åt sig fukten i huden när det inte finns nåt kiss att suga i sig. Då får man en röd och ledsen rumpa. Så nu ska jag bli duktigare på att bara köra tygisar när vi är hemma, och så har jag faktiskt inhandlat Eyra första par trosor (lite stora är de allt, Lindex hade inte något som passade perfekt för en niomånadersrumpa). Typ det gulligaste någonsin. Kolla själv:HNH (High need Haddok)
Nu när hon kryper, ställer sig upp och kan bestämma mer själv märks HNH-tendenserna faktiskt inte så mycket. Det märks egentligen bara på att hon sover färre timmar per dygn än andra barn och att hon fortfarande är väldigt intensiv. Igår röjde hon till exempel på vardagsrumsgolvet i nästan tre timmar. Som tur var så var henne farfar här, så vi var tre som kunde dela på passandet. För alltså. Hon står, men det är fan inte så jävla stabilt.

2 kommentarer:

  1. Vad roligt att det går så mycket bättre för er! Det känns som att din ton i inlägget sprudlar lite :)

    SvaraRadera
  2. Åh trosor är ju det gulligaste som finns på de små små rumporna. Går du med i Facebookgruppen för oss som EC:ar så kan du se en liten bild på Elsies tre nya som är från Kapp Ahl. Storlek 86/92 satt som en smäck på lillrumpan (i vanliga fall har hon 74/80 på kläder).
    Här har vi aldrig klarat ett dygn utan missar, men det går oftast flera timmar numera och extra skönt är att hon nu alltid är torr efter dagvilorna även om jag lyckas söva om henne så det blir två timmar (då är andra timmen alltid i famnen). Här är det krypträning typ all vaken tid och även om hon för det mesta är nöjd och fokuserad så blir hon förstås frustrerad emellanåt när hon inte kommer någon vart. Det känns dock som att hon snart knäcker koden.

    SvaraRadera