söndag 6 januari 2013

Hippiesjal i trikå söker spädis

Jag hade en bit trikå hemma och fick den fantastiska idéen att sy en mei tai av den. Sagt och gjort! Problemet är bara att bärdon i trikå är tänkta för alldeles nyfödda bebisar och Eyra, med hennes nästan tio pannor, inte riktigt kan kvala in under kategorin "nyfödd". Så nu undrar jag om det finns någon med en spädis som skulle vilja testköra mitt lilla hemmabygge? Den är sydd med elastisk trikåsöm och alla bärande sömmar är förstärkta flera gånger. Eyra har provsuttit och den håller helt klart för hennes tyngd, även om det svajar en del.

Det var första gången jag sydde i trikå, så den har en del skönhetsmissar, men det är ingenting som stör funktionen. Så här ser den ut:


Här syns en skönhetsmiss... Detta är på sidan som man har in mot kroppen, så det är inte särskilt synligt, men ändå. (Det är alltså den nedre sömmen som fick spel (det hade ingenting med att jag ignorerade symaskinens ljud att göra))

Om det är någon som är sugen, men som inte vet hur man knyter så kan jag hjälpa till med en förklaring! Det är plättlätt!

Här har jag försökt bygga ihop en bebis med hjälp av en påse ris och Eyras leksaksapa. Den hade dock lite för korta ben för att man skulle kunna knyta precis som man ska.

4 kommentarer:

 1. Jag tror att jag har en bebis lr två som kan tänka sig att provköra! (Annas bebis, visserligen inte född än men den kommer ut i slutet av mars är planen alt min jobbarkompis Anna som får tvillingar om max 8 v) /Erika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får gärna bussa dem hitåt så de kan kika om de är sugna. Vill helst att den i alla fall ska bli prövad ;)

   Radera
 2. Jag vill gärna prova mei taien! Surfade runt här om dagen och kollade sjalar och mei taien verkar vara en väldigt mysig modell!
  AnnaM

  SvaraRadera