torsdag 15 november 2012

Fem månader med Eyra


Amning
Hurra, hurra, här helammas det! Ersättning och flaska gäller enbart när pappan tar med sig Paddoken på olika äventyr. Duktig, duktig mamma och duktig, duktig Paddok.

Mat
Eyra gillar allt hon får hålla i själv. Typ morötter och selleri, eller en bit rostat bröd på morgonkvisten. Hon kan också tänka sig att äta någon flisa kokt äggula, och sörplar gärna från våra smoothiesglas. Morfar har också testat potatismos, och, bäst enligt Eyra och värst enligt mig, glass. Än så länge är det ju verkligen inte tal om några portioner, utan mat är bara som allt annat här i världen, spännande!

Sömn
Äh, måste vi ha med den här punkten? Det går rätt kasst. Men det går! Hon har dessutom blivit förkyld igen (som alla i familjen) så nu lär det väl bli ännu sämre på den fronten.

Kommunikation
Eyra har utvecklat ett mycket högfrekvent tjut, som hon använder när hon tycker att livet är för tråkigt. Det är helt ärligt det värsta ljud jag har hört i hela mitt liv. När hon drar igång ordentligt slår det lock för öronen och den spontana reaktionen är att springa för livet. På skötbordet är det fortfarande en del bebisfranska, men inget stavelsejoller än.

Social
Eyra älskar allt och alla. Vi hade träff med vår föräldragrupp i veckan, och en av de andra mammorna sa: "Ja, hon är ju verkligen framåt". Detta efter att hon gapskrattat till sångstunden, stulit leksaker av en annan bebis samt försökt äta ännu en annan bebis tröja.

Lek
Idag har Eyra upptäckt att skallror låter om man skakar på dem! Tidigare har hon bara tuggat på dem och kanske kastat dem på golvet. Nu sitter hon och skakar och skakar och lyssnar intensivt. Tyvärr är ju inte motoriken den bästa, så ibland slår hon sig själv hårt i huvudet. Det är inte lätt att vara en Haddok. Annars gillar hon att bli runtslängd som en liten vante samt att kasta sig över valfritt objekt hon inte får leka med (iphonen och husets alla tallrikar lever farligt)

EC
Vi har faktiskt lyckats fånga ett par kiss till! Nu funderar jag på att investera i en potta, eftersom det inte är vidare bekvämt, för mig, att hålla nio kilo Paddok i en, för henne, bekväm kisspose. Hon själv fortsätter med sitt eget EC:ande, och kissar helst när blöjan är öppen. Ganska fascinerande att hon så tydligt föredrar det mot att kissa i blöjan.


1 kommentar:

  1. Köp en becopotty så är ni miljövänliga också! /Erika

    SvaraRadera